Хидроизолационен еластичен шлам ХИДРОЗОЛ FLEX PRO 2-K

Хидроизолационен еластичен шлам ХИДРОЗОЛ FLEX PRO 2-K

Двукомпонентна хидроизолация на циментова основа, образуващ здрава, непрекъсната и силно еластична защитна мембрана, предпазваща от проникване на вода, атмосферни и други агресивни емисии в строителни елементи и бетонни конструкции.

За нанасяне върху:

 • бетон, цимент, керамика, акрил
 • дърво, ОСБ плоскости, шперплат и др.
 • технически камък, гипскартон, метал, стъкло

Двукомпонентната циментова хидроизолация се препоръчва за:

 • бетонни конструкции - предпазва от проникване на въглероден двуокис при бетонни стълбове и греди, пътни и железопътни виадукти и др.
 • бетонови повърхности в контакт с морска вода и антиобледителни соли (натриеви и калциеви хлориди и сулфати)
 • арматурни конструкции с недостатъчен покривен бетон и в напукани бетонни повърхности или замазки - предпазва от проникване на агресивни атмосферни влияния и вода
 • тераси и балкони
 • бани, спа-центрове, плувни басейни (с дълбочина до 50 м), фонтани
 • покриви
 • подземни конструкции, бетонни резервоари за вода, канали, септични ями и много други.
 • хидроизолиране под керамични покрития и облицовки от всякакъв вид.

Какво представлява двукомпонентната циментова хидроизолация?

ХИДРОЗОЛ® FLEX PRO 2-K е високо еластична двукомпонентна хидроизолация на циментова основа за трайно хидроизолиране и защита от най-висок клас на строителни конструкции и елементи, които са подложени на постоянна влага или течаща вода. След изсъхване образува непрекъсната водотблъскваща мембрана, с нулево водопоглъщане и висока устойчивост на замръзване, UV лъчение и стареене. Изключително устойчива е и на голямо водно налягане от негативната страна.

Препоръчва се за предпазване на бетонни конструкции от проникване на въглероден двуокис при бетонни стълбове и греди, пътни и железопътни виадукти и др. Предпазва от проникване на агресивни атмосферни влияния и вода в арматурни конструкции с недостатъчен покривен бетон и в напукани бетонни повърхности или замазки. Може да се използва за защита на бетонови повърхности влизащи в контакт с морска вода и антиобледителни соли (натриеви и калциеви хлориди и сулфати)

Гарантира 100% сигурна защита срещу влага и атмосферни влияния при бани, спа-центрове, плувни басейни (с дълбочина до 50 м), фонтани, тераси, балкони, покриви, бетонни резервоари за вода, подземни конструкции, канали, септични ями и много други. Препоръчва се за хидроизолиране под керамични покрития и облицовки от всякакъв вид.

ХИДРОЗОЛ® FLEX PRO 2-K е с изключително голяма еластичност и позволява запълването и преодоляването на пукнатини в основата до 3 мм. Поради екстремната си якост на сцепление към множество строителни основи е приложим върху бетонни, керамични, метални, дървени, акрилни повърхности, технически камък, гипскартон, OSB плоскости, технически шперплат и много други. Може да се прилага на закрито и открито, върху деформируеми и критични основи.