Лепило ЗА EPS/XPS (с фибри) ТЕРМОФЛЕКС

Лепило ЗА EPS/XPS (с фибри) ТЕРМОФЛЕКС

Еластичон лепило, подсилено с армиращи фибри за лепене на топлоизолационни плочи от EPS/XPS върху различни основи при топлинно изолиране на сгради.

Свойства на лепилото за EPS/XPS:

  • подсилено с армиращи влакна и фибри
  • отлично сцепление с EPS/XPS  
  • високо сцепление към минерални основи
  • висока паропропускливост
  • повишена якост
  • хидро и мразоустойчивост  

Какво представлява лепилото за EPS/XPS с фибри?

ТЕРМОФЛЕКС ЛЕПИЛО ЗА EPS/XPS С ФИБРИ е висококачествено строително лепило за лепене на плочи от експандиран полистирен (EPS) и екструдиран полистирен (XPS) без кожа. Лепилото е на циментова основа и има високо сцепление, както към всички видове минерални основи, така и към полистирен, като осигурява изключително здраво залепване на топлоизолационните плочи към много основи. Армиращите влакна и фибри в състава на лепилото повишават неговата якост и механична устойчивост.

Лепилото е елемент от интегрираните системи за топлоизолиране ТЕРМОФЛЕКС® CLASSIC и ТЕРАПОР® ULTRA и е подходящо както за новопостроени сгради, така и при стари сгради – в процеса на саниране или подобряване на тяхната топлоизолация. Въздуховъвличащите добавки в сместа повишават нейните топлоизолационни характеристики с над 10%.

При изграждане на армирана шпакловка със стъклотекстилна мрежа, върху залепените плочи да се използва  ЗА EPS/XPS или лепило-шпакловъчната смес за EPS/XPS ТЕРМОФЛЕКС КОНТАКТ.

Класификация

В съответствие с БДС EN 13499

Клас C2 TЕ според БДС EN 12004

Опаковка

Хартиени торби по 25 кг.