Бяла шпакловка EPS/XPS ТЕРМОФЛЕКС

Бяла шпакловка EPS/XPS ТЕРМОФЛЕКС

Бяла шпакловка за изработка на защитен армиран с мрежа шпакловъчен слой върху топлоизолационни плочи от EPS и XPS при топлоизолиране на сгради.

Свойства на бялата шпакловка за EPS/XPS:

  • устойчива на механични увреждания
  • устойчива на напуквания
  • съдържа целулозни фибри и модификатори
  • високо сцепление към EPS/XPS
  • силно паропропусклива
  • хидро и мразоустойчива

ТЕРМОФЛЕКС БЯЛА ШПАКЛОВКА ЗА EPS/XPS е висококачествен строителен разтвор за изработване на армирана шпакловка с вградена в нея стъклотекстилна мрежа върху плочи от експандиран полистирен (EPS) и екструдиран полистирен (XPS) без кожа. Сместа е на циментова основа и има отлично сцепление както към всички видове минерални основи, така и към полистирен, което я прави много подходяща и за залепване на топлоизолационните плочи - като осигурява тяхното изключително здраво залепване към много основи.

Съдържащите се в шпакловката целулозни фибри и модификатори повишават нейната якост и еластичност и устойчивостта на цялата топлоизолационна система на наранявания, напуквания и удари. Разтворът е силно паропропусклив и устойчив на замръзвания и температурни промени. Съдържанието на специални олекотени пълнители и пластификатори го правят по-еластичен и му придават лека и хомогенна консистенция, която прави неговото нанасяне и разстилане много по-бързо и лесно, като едновременно силно намалява разхода на материал.

ТЕРМОФЛЕКС БЯЛА ШПАКЛОВКА ЗА EPS/XPS е елемент от интегрираните системи за топлоизолиране и е подходяща както за новопостроени сгради, така и при стари сгради – в процеса на саниране или подобряване на тяхната топлоизолация.

Класификация

В съответствие с БДС EN 13499
Клас CS IV W2 T2 според БДС EN 998-1
Клас C2 TЕ според БДС EN 12004

Опаковка

Хартиени торби по 25 кг.