Шпакловка за EPS/XPS ТЕРМОФЛЕКС

Шпакловка за EPS/XPS

Строителен разтвор (шпакловка) за лепене и шпакловане на топлоизолационни плочи от EPS и XPS при топлоизолиране на сгради.Цвят сив

Свойства на шпакловката за EPS/XPS:

  • устойчива на механични увреждания
  • устойчива на напуквания 
  • съдържа целулозни фибри и модификатори
  • високо сцепление към EPS/XPS
  • силно паропропусклива
  • хидро и мразоустойчива

ТЕРМОФЛЕКС ШПАКЛОВКА ЗА EPS/XPS е висококачествен строителен разтвор за изработване на армирана шпакловка с вградена в нея стъклотекстилна мрежа върху плочи от експандиран полистирен (EPS) и екструдиран полистирен (XPS) без кожа. Сместа е на циментова основа и има отлично сцепление както към всички видове минерални основи, така и към полистирен, което я прави много подходяща и за залепване на топлоизолационните плочи - като осигурява тяхното изключително здраво залепване към много основи. 

Съдържащите се в нея целулозни фибри и модификатори повишават нейната якост и еластичност, както и устойчивостта на цялата топлоизолационна система на наранявания, напуквания и удари. Шпакловката е силно паропропусклива и устойчива на замръзвания и температурни промени.

ТЕРМОФЛЕКС ШПАКЛОВКА ЗА EPS/XPS е елемент от интегрираните системи за топлоизолиране  ULTRA и е подходяща както за новопостроени сгради, така и при стари сгради – в процеса на саниране или подобряване на тяхната топлоизолация.

Класификация

В съответствие с БДС EN 13499
Клас CS IV W2 T2 според БДС EN 998-1
Клас C2 TЕ според БДС EN 12004

Опаковка

Хартиени торби по 25 кг.